AuthorRuud | La mesa VerdeCategory, DifficultyBeginner

Pepino Pickels

5 potten geweldige pickles uit 5 pepino's. De kleine smakelijke komkommers die je hier veel ziet. Met appelazijn en honing. De pickles zijn eenvoudig te maken en je kunt er eindeloos mee variëren. Veel plezier!

Yields1 Serving
Prep Time30 minsCook Time10 minsTotal Time40 mins

Benodigdheden
 5 Goed afsluitbare potten met deksel, gesteriliseerd in oven of kokend water
Ingrediënten
 1250 g Pepino's of komkommers
 1,50 tbsp Zout
 650 ml Appelazijn
 500 ml Water
 140 g Biologische honing
 ½ tsp Kurkuma
 1 Ui, gesneden in dunne ringen
 3 Tenen knoflook, gehalveerd
 10 Zwarte peperkorrels
 5 Kruidnagelen

1

Snijd de pepino's in dunne plakjes van ongeveer een Euro dikte.
Doe ze in een kom en strooi het zout erover. Laat ze een twee uur of langer staan. Belangrijk is dat het vocht wordt onttrokken. Leg ze in een vergiet, spoel ze kort met koud water af en laat ze goed uitlekken.

2

Maak de inmaakazijn door de azijn, honing, water en kurkuma te verwarmen op laag vuur. Zorg ervoor dat de honing goed oplost door te roeren. Zet dan de warmtebron hoger en laat de azijn 2 tot 3 minuten rustig koken. Haal dan de pan van het vuur.

3

Doe de komkommers weer terug in de kom en voeg de uien toe. Gebruik je handen om alles goed te mengen.

4

Gebruik een lepel om u de potten te vullen.
Schenk een klein beetje van de azijn in de eerste pot en begin dan met een lepel het komkommer-ui mengsel in de pot te scheppen. Na 1 schep voeg je een half teentje knoflook, en een peperkorrel toe. Nog een schep komkommer en voeg de kruidnagel toe en vul verder met de komkommer tot ca 1,5 cm onder de rand. Zorg ervoor dat er zoveel mogelijk komkommer in de pot gaat, maar ga niet 'proppen'. De azijn moet elk plakje kunnen bedekken.

5

Nog een peperkorrel erbij en dan tot 1 cm onder de rand afvullen met het azijnmengsel.
Tik even met de pot op het aanrecht om eventuele luchtbellen te laten ontsnappen.

6

Veeg de randen van de potten goed schoon en doe de deksels erop.

7

Nu kun je de potten wecken.

Wecken
8

Neem een grote pan en leg hierin een grote (thee)doek.
Vul de pan tot ca de helft met -liefst lauwwarm- water, plaats de potten hierin en vul verder met water tot de potten onder water staan.
Vouw de punten van de theedoek naar binnen zodat deze de potten bedekken en doe de deksel op de pan.
Breng het water aan de kook en laat 10 minuten doorkoken.

9

Haal de potten uit het water.
Ik gebruik hiervoor een grote soeplepel.
Laat de potten afkoelen en bewaar ze op een donkere, koele plaats.

10

TIP
Wil je meer weten over wecken en potten steriliseren, kijk dan eens op deze website van WeckenOnline

Ingredients

Benodigdheden
 5 Goed afsluitbare potten met deksel, gesteriliseerd in oven of kokend water
Ingrediënten
 1250 g Pepino's of komkommers
 1,50 tbsp Zout
 650 ml Appelazijn
 500 ml Water
 140 g Biologische honing
 ½ tsp Kurkuma
 1 Ui, gesneden in dunne ringen
 3 Tenen knoflook, gehalveerd
 10 Zwarte peperkorrels
 5 Kruidnagelen

Directions

1

Snijd de pepino's in dunne plakjes van ongeveer een Euro dikte.
Doe ze in een kom en strooi het zout erover. Laat ze een twee uur of langer staan. Belangrijk is dat het vocht wordt onttrokken. Leg ze in een vergiet, spoel ze kort met koud water af en laat ze goed uitlekken.

2

Maak de inmaakazijn door de azijn, honing, water en kurkuma te verwarmen op laag vuur. Zorg ervoor dat de honing goed oplost door te roeren. Zet dan de warmtebron hoger en laat de azijn 2 tot 3 minuten rustig koken. Haal dan de pan van het vuur.

3

Doe de komkommers weer terug in de kom en voeg de uien toe. Gebruik je handen om alles goed te mengen.

4

Gebruik een lepel om u de potten te vullen.
Schenk een klein beetje van de azijn in de eerste pot en begin dan met een lepel het komkommer-ui mengsel in de pot te scheppen. Na 1 schep voeg je een half teentje knoflook, en een peperkorrel toe. Nog een schep komkommer en voeg de kruidnagel toe en vul verder met de komkommer tot ca 1,5 cm onder de rand. Zorg ervoor dat er zoveel mogelijk komkommer in de pot gaat, maar ga niet 'proppen'. De azijn moet elk plakje kunnen bedekken.

5

Nog een peperkorrel erbij en dan tot 1 cm onder de rand afvullen met het azijnmengsel.
Tik even met de pot op het aanrecht om eventuele luchtbellen te laten ontsnappen.

6

Veeg de randen van de potten goed schoon en doe de deksels erop.

7

Nu kun je de potten wecken.

Wecken
8

Neem een grote pan en leg hierin een grote (thee)doek.
Vul de pan tot ca de helft met -liefst lauwwarm- water, plaats de potten hierin en vul verder met water tot de potten onder water staan.
Vouw de punten van de theedoek naar binnen zodat deze de potten bedekken en doe de deksel op de pan.
Breng het water aan de kook en laat 10 minuten doorkoken.

9

Haal de potten uit het water.
Ik gebruik hiervoor een grote soeplepel.
Laat de potten afkoelen en bewaar ze op een donkere, koele plaats.

10

TIP
Wil je meer weten over wecken en potten steriliseren, kijk dan eens op deze website van WeckenOnline

Pepino / Komkommer Pickels